Norvég krémes

Ez a novella célzottan a Gyöngyfűzér kötet számára íródott. A kiadó kérése csak annyi volt, hogy a megjelent regény világában játszódjon. Nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy ki legyen a főszereplő, és az is hamar eldőlt, hogy mikor játszódik a történet.

A Húzós szerelem hősnője Réka, és a Karácsonyi indiánok is az ő nézőpontjából meséli el az eseményeket. Így éppen itt volt az ideje, hogy Szőke is kapjon lehetőséget. A Norvég krémes csak róla szól, és a történetből kicsit megismerhetjük az életét, mielőtt Rékával találkozott. Kiderül az is, hogy miért jött Magyarországra. Ha kíváncsi vagy, olvasd el! 

Egy kedves történet a családról és az élet kihívásairól.

Norvég krémes

Kapcsolódó bejegyzések

Olvass bele!

Ella érintése kellemesen hűvös volt, ahogy megsimogatta a kora nyári napsütéstől átmelegedett bőrömet. 

– Norbi! Ébresztő!

A stég kemény deszkái nyomták a lapockám, mégsem volt kedvem magamhoz térni, élveztem, ahogy a karomhoz ér. 

– Annyira igazságtalan – motyogta az összefogott hajamat piszkálva, mire csukott szemmel elröhögtem magam. A barátnőm nem tudott napirendre térni váll alá érő, túl hullámos szőke hajam felett.

Felemeltem az alkaromat a szememről, és rápislantottam. Barna szeme a szokásos kedves, Ella mosollyal nézett rám, sötét tincseit az arcába fújta a sós szél. Nagyon szép volt, még úgy is, hogy a száját félrehúzva grimaszolt, nem is akarta eltitkolni az irigységét. Bírtam, amikor ilyen képet vágott. Meg amikor nem vágott ilyen képet, akkor is.

– Elaludtál – mondta némi szemrehányással a hangjában.

A jelek szerint tényleg elszundítottam, ráadásul a stégen elterülve. Edzés végén csak ki akartam kicsit nyújtani a hátam, pihenni pár percet a kellemesen hullámzó deszkákon, bámulni a felhőtlen eget, és élvezni a védett tengeri öböl délutáni életének nyugalmát. Hallgatni az oslói fjordban haladó hajók kürtjét, a szomszédos kikötőben billegő vitorlások kötélzetének zörgését, aláfestve a parti fák lombjának susogásával. De ezek szerint kidőltem, az evezés megtette a hatását. Meg a tegnap esti közös mozizás Ellával. Főleg az. És ami utána volt. 

A karom alól hunyorogva oldalra lestem, és megnyugodtam, hogy a lapátom a kajakommal együtt mellettem feküdt, és még egyetlen sirálynak sem jutott eszébe, hogy rátelepedjen. Távolabb, a csónakház udvarán néhány edzőtársam a hajóját tisztogatta, az enyhe szélben hol felerősödve, hol halkabban hallatszott az épület teraszán szóló rádió. Felsóhajtottam, amikor megismertem a számot. Lassan a csapból is az új norvég együttes zenéje folyt.

– Take on me… – dúdolta Ella. – Imádom – tette hozzá ábrándozva. 

– Melyiket? Az énekest vagy a dalt? 

Ella egy pillanatra elhallgatott.

– A dalt. Természetesen – bólintott.

– A-ha – dünnyögtem, mire Ella felnevetett. Megdörzsöltem az arcom. Súlyosan szerelmes vagyok, ha már egy belőtt hajú, babaarcú popénekesre is féltékeny vagyok.

Gyöngyfüzér

A gyűjteményben tizennégy népszerű szerző írása olvasható. 

A Norvég krémes egy kedves történet Szőkéről, a családról és az élet kihívásairól.

Gyöngyfűzér antológia

Meghitt pillanatok

Az antológiában húsz ünnepi novella kapott helyet, húsz különböző író tollából.

Az Osztálykarácsony egy szívmelengető történet barátságról, elfogadásról és a szerelemről.

meghitt pillanatok novelláskötet

Pin It on Pinterest

Share This