Osztálykarácsony

Karácsonyi történetet írni nem egyszerű feladat, mert mindenkinek, saját élettapasztalata szerint, örömteli vagy kevésbé örömteli emlékei fűződnek az ünnephez. Szerencsés vagyok, mert számomra a megélt karácsonyok szinte kivétel nélkül csak örömet hoztak és az izgalmas várakozás felnőtt koromra is megmaradt, még akkor is, amikor már én szerveztem a családi együttléteket. Szívesen írok róla történeteket, mert a számtalan, szép emlékből könnyű ötleteket meríteni.

Az iskolások életében a karácsonyi előkészületek közül is az egyik legfontosabb a közös ünneplés, az osztálykarácsony. Hogy mi teszi igazán különlegessé? Olvassátok el! 

Egy szívmelengető történet barátságról, elfogadásról és a szerelemről. 

Osztálykarácsony novella, olvass bele!

Kapcsolódó bejegyzések

Olvass bele!

Tomi Orsi haját bámulta. A lány az előtte lévő padban ült, szinte mindig kiengedte a haját, és Tomi minden nap másképp látta szépnek a szőke-barna, hullámos tincseket.

Az osztályfőnökük megköszörülte a torkát.

– Elnézést – nézett fel Tomi a tanárnőre.

– Húzz egyet, légy szíves! – tartotta elé az osztályfőnök a tálat, benne a kis cetlikkel. Az osztálykarácsonyra készültek, és minden diákra egy papirka jutott, kivéve az ofőt, mert ő két ajándékot vállalt. Tomi megértette, hogy a végén ez így lesz igazságos, mégis egy pillanatra elgondolkodott. 

– Biztos, hogy csak egyet vehetek? 

– Igen – mosolygott a tanárnő. 

Tomi beletörődőn bólintott. Így rosszabbak voltak az esélyei. Mivel a szerencséje rendszerint sose akkor érte utol, amikor pont kellet volna, így egyetlen lehetősége maradt: teljes szívből azt kívánta, hogy Orsit húzza. Benyúlt a papírdarabkák közé, kivett egyet, majd a padjára tette, és rásimította a tenyerét. A szíve úgy dobogott, mintha tornaórán lennének, és nevetségesnek érezte magát, hogy tizenhat évesen ennyire izgul egy osztálykarácsony miatt, mégsem merte megnézni.

Lopva Zsombira pillantott. A legjobb barátja a szomszédos sorban ült, és a vigyorogva csóválta meg a fejét. Tomi nem akart még szánalmasabbnak tűnni. Vett egy nagy levegőt, és széthajtogatta a papírt.

Viktort húzta.

Gyöngyfüzér

A gyűjteményben tizennégy népszerű szerző írása olvasható. 

A Norvég krémes egy kedves történet Szőkéről, a családról és az élet kihívásairól.

Gyöngyfűzér antológia

Meghitt pillanatok

Az antológiában húsz ünnepi novella kapott helyet, húsz különböző író tollából.

Az Osztálykarácsony egy szívmelengető történet barátságról, elfogadásról és a szerelemről.

meghitt pillanatok novelláskötet

Pin It on Pinterest

Share This